Lid worden

Lid worden?

Heb je interesse om lid te worden van de schutterij St. Martinus of wil je gewoon eens vrijblijvend komen kijken, dat kan natuurlijk altijd. De schutterij in Horn is er voor hem en haar en uiteraard ook de jeugd. St. Martinus is een zeer hechte vereniging. Zij ligt al eeuwen verankerd in de Horner gemeenschap met zeer oude gebruiken, bijvoorbeeld het jaarlijkse koningsschieten op tweede paasdag voor leden en inwoners van Horn, maar ook nieuwere activiteiten bijvoorbeeld onze jaarlijkse gezellige BBQ. In het zomerseizoen (april t/m begin september) hebben we bijna elke zaterdagavond oefenschieten vanaf zeven uur in ons eigen schutterslokaal "aan de Heys" aan de Heythuyserweg 20a (achter wokplaza).

Behalve het oefenschieten zijn dit ook gezellige en gemoedelijke avonden met je schuttersvrienden of -vriendinnen. Elke schutterij heeft ook een drumband. De drumband van schutterij st Martinus is een leuke groep die 's maandags repetitie heeft om 20.00uur. Ook hier is het mogelijk eens te komen kijken indien je dit interesse heeft. De schutterij verzorgt i.s.m. Myouthic, op onze kosten, een opleiding indien nodig voor jeugdleden. Als je lid van de drumband bent mag je uiteraard ook gewoon mee schieten op oefenavonden en schuttersfeesten.

Klik maar eens op de foto's en filmpjes om een indruk te krijgen van onze vereniging.

Je kunt natuurlijk ook eerst contact opnemen met een van onze (dagelijks) bestuursleden (klik hier voor contactgegevens en bestuursleden). Wij kunnen je verzekeren dat een lidmaatschap van een schutterij, en St. Martinus in het bijzonder, niet te vergelijken is met enig andere vereniging. De verklaring hiervoor is de zeer hechte vriendschap en kameraadschap tussen de schutters niet alleen binnen St. Martinus maar ook tussen schutters van verschillende schutterijen. Zoals wel eens wordt beweerd : "vrundj busse mer aeve, sjutter vaor ut laeve".

Ten slotte:
Het idee buiten de schutterij is soms dat een schuttersagenda zeer druk gevuld is met elke zondag in de zomer een schuttersfeest. Niets is minder waar. Er zijn sinds jaar en dag in onze agenda slechts 6 schuttersfeesten per jaar, te weten 5 schuttersfeesten in de regio van Horn en het bekende Oud Limburgs Schuttersfeest op de eerste zondag in juli. Vervoer van en naar schuttersfeest is altijd per bus. Uiteraard kan men ook op eigen gelegenheid ook gaan. Een gewoon schuttersfeest begint met een optocht om half twee en eindigt meestal rond zeven, acht uur afhankelijk van de schietresultaten.

Mogen wij jou binnenkort verwelkomen als nieuw lid?