EST 2018

Zoals bekend is schutterij St. Martinus Horn een van de organisatoren van het Europees Schutters Treffen 2018.
Wij organiseren dit samen met de volgende schutterijen:
– Sint Sebastianus uit Neer,
– Sint Severinus uit Grathem,
– Sint Aldegundis uit Buggenum,
– Sint Petrus uit Roggel.

Op deze pagina zult u het laatste nieuws vinden over dit evenement.

Meldt je aan als vrijwilliger op:
www.est2018.eu/nl/aanmelden-vrijwilliger

Organisatie Europees Schutterstreffen 2018 Leudal presenteert zich tijdens Limburgse Cultuurdag in Toverland.

Zondag 24 juli stond Toverland in het teken van de Limburgse Cultuurdag.
De officiële opening werd verricht door gedeputeerde Ger Koopmans en de directrice van Toverland mevr. Caroline Kortooms.
De gehele dag  waren dansgroepen, fanfares, harmonieën, schutterijen en producenten van streek- en Limburgse producten in het pretpark aanwezig om de Limburgse Cultuur te te promoten.
De 5 schutterijen, St. Petrus Roggel, St. Aldegundis Buggenum, St. Severinus Grathem, St. Martinus Horn en St. Sebastianus Neer presenteerden zich als organisatoren van
het Europese Schutters Treffen dat op 17, 18 en 19 augustus 2018 in Leudal plaatsvindt.
De bezoekers hebben de Schutterswereld leren kennen door de demonstraties van exercities en muziekoptreden en de mogelijkheid om zelf te ervaren wat een schutter moet doen om de bölkes af te schieten op de speciaal daarvoor ingericht schietstand.
Naast de demonstraties heeft het publiek in de promotiestand informatie gekregen over het unieke evenement dat in 2018 plaatsvindt. Uit de reacties van publiek en de directie van Toverland blijkt dat zij uitermate tevreden zijn  over hoe de Limburgse cultuur hier  voor het voetlicht is getreden.

Tussen de demonstraties hebben de leden van de verenigingen kunnen genieten van de attracties die Toverland te beiden heeft. Een gezellige en geslaagde dag
Koninklijke onderscheiding Ko Remijnse

Op woensdag 7 oktober j.l. heeft onze voorzitter van het Europees Schutterstreffen, Ko Remijnse , na 43 jaar werkzaam geweest te zijn bij eerst Nunhems Zaden en nu Bayer Group asfscheid genomen van zijn werkgever, collega’s en zakenrelaties.
Een afvaardiging van het stichtingsbestuur was hierbij aanwezig.
Voor zijn vele verdiensten werd hij door Burgemeester Verhoeven van de gemeente Leudal namens Zijne Koninklijke Hoogheid Willem Alexander geridderd als Officier in de Orde van Oranje Nassau.
Een welverdiende onderscheiding!
Wij feliciteren hierbij Dhr Ko Remijnse, zijn vrouw en kinderen.
Nog vele jaren in goede gezondheid en geniet ervan.
Ko kan zich nu nog meer gaan richten op de organisatie in 2018.

Overdracht vlag Europees Schutterstreffen aan burgemeester Leudal 
Tijdens de afsluitingsceremonie van het Europees Schutterstreffen in het Duitse Peine heeft burgemeester Arno Verhoeven, uit handen van de president van de Europese Gemeenschap van Schuttersgilden (EGS), Charles-Louis Prinz von Merode, de vlag overgedragen gekregen. En daarmee ook de organisatie van dit unieke evenement.
Gedurende  3 dagen was Peine bontgekleurd door schutters uit heel Europa. Schutters die lieten zien waar het treffen voor staat, namelijk het samen met schutters uit alle windstreken van Europa verbroederen en feestvieren.

Peine1

Organisatie 2018 Leudal 
De organisatie van het Europees Schutterstreffen 2018, verenigd in de stichting EST Leudal 2018, heeft gezamenlijk met een afvaardiging van  het college van de gemeente Leudal een bezoek gebracht aan het Duitse Peine, op uitnodiging van het EGS.
Tijdens het bezoek hebben het college en de organisatie laten zien dat het een groot voorrecht is om het Europees Schutterstreffen te morgen organiseren. Het zet niet alleen de schutterswereld op de Europese kaart maar heeft ook een bijzondere uitstraling voor de gemeente Leudal, de regio en de rest van Limburg.

 

 

Persbericht en lancering website:
op donderdag 20 augustus werd onder grote belangstelling in de raadzaal van de gemeente Leudal de website gepresenteerd, zie ook onderstaand persbericht.
www.est2018.eu

persbericht 2015-08-22

Verbroederingsschieten en onthulling logo EST 2018 Leudal:
LOGO EST2018Tijdens een druk bezocht verbroederingschieten van de organiserende verenigingen van het Europees Schuttersfeest in 2018 in Leudal werd het LOGO onthuld door de voorzitter van het EST Leudal 2018  Ko Remijnse  en wethouder Paul Vogels van de gemeente Leudal.
Het logo, ontworpen door Maurice van Roij,  is een eigentijdse en krachtige combinatie van de naam Europees Schutters Treffen en een eenvoudig maar herkenbaar symbool met drie pijlvormen.
De naam is dermate lang dat een opsplitsing in drie woorden vereist is. Door de woorden onder elkaar te plaatsen, en dit af te sluiten met een korte lijn,wordt ook de afkorting EST enigszins geaccentueerd.
De pijlvormen staan voor de diverse windrichtingen van waaruit de verenigingen naar Leudal zullen afreizen en staan recht in lijn met de slogan van de gemeente: Alles komt Samen in Leudal.
De pijlvormen, in deze samenstelling vormen ook een deel van een ster, een onderdeel van de Europese vlag.
Daarnaast symboliseren de kleuren de verschillende culturen van de aangesloten landen.
Het logo bevat een stijl, die ook over een aantal jaren nog overeind staat, d.w.z.eigentijds, eenvoudig, en in combinatie met illustraties en foto’s ook heel herkenbaar en opvallend in het straatbeeld

Bekendmaking stichtingsvoorzitter EST 2018 Leudal:
Op 20 oktober vond er de verbroederingsschietwedstrijd plaats tussen Sint Margaretha Ittervoort, Sint Severinus Grathem, Sint Aldegundis Buggenum, Sint Martinus Horn, Sint Sebastianus Neer en Sint Petrus Roggel, de  6 verenigingen die in 2018 het Europees Schutterstreffen gaan organiseren.
Deze wedstrijd werd gehouden bij Sint Margaretha Ittervoort.
Speciaal op deze dag was het bekend maken van de stichtingsvoorzitter.
Hiervoor werd voorgesteld Ko Remijnse, in het dagelijks leven werkzaam bij Nunhems the Netherlands.
Hij werd door de aanwezige met een warm applaus verwelkomd en we zijn ervan overtuigt dat we samen met zijn allen er een groot feest van gaan maken in 2018.
Ko Remijnse deed samen met dhr Looymans voorzitter EMM, dhr van de Beek voorzitter MLSB,dhr van der Stappen wethouder gemeente Leudal, dhr Litjens penningmeester presidium EST-EGS en dhr Theunissen geestelijk adviseur Sint Margaretha Ittervoort de openings schoten en ze haalden allen hun bolletje naar beneden.
Hierna begon de schietwedstrijd met gemixte zestallen van de verenigingen en deze werd gewonnen door: Piet Huyskens,Tiny van de Beek, Sjra Simons, Els Knubben, Har van de Vondevoort en Claudia Coenen.
Het was nog lang gezellig in Ittervoort en dit kan beschouwd worden als een prima opmaat voor het feest in 2018 in de gemeente Leudal.

EGS2013

Voor een foto reportage klik hiernaast: http://www.skippy-ontour.nl/schutterijen/2013_10_20_Presentatie_Stichtingsvoorzitter_EST2018_Ittervoort/index.php

Verslag van 3ML (laatste 5 minuten):

link

Voor vragen info@est2018.nl

Ondertekening EST2018 in de gemeente Leudal:

link

 

Presentatie kandidaatstelling EST 2018 gemeente leudal: